fbpx

Wandelen en Sterk&Flexy yoga 50plus

Als vijftigplusser weten we dat het niet alleen belangrijk maar ook fijn is om actief te blijven en te investeren in een gezonde levensstijl. Wandelen en yoga zijn dus twee activiteiten die daar apart al aan bijdragen maar ik vind ze ook nog eens een heel goede combinatie met veel voordelen voor zowel lichaam als geest!

En het combineren van wandelen met een lidmaatschap op het Sterk&Flexy yoga50+ platform is helemaal een krachtige samenwerking!

Ik zal je de voordelen van deze gouden combinatie vertellen en uitleggen waarom het platform een uitstekende aanvulling op je wandel routine is. Ook als je gewoon af en toe een wandelingetje maakt. Af en toe is tenslotte ook routine.

Renee Stroo yoga voor vijftigplus houding de beer

Op gewicht en gezond blijven.

Wandelen is een fantastische cardiovasculaire activiteit. Huh? Goed voor je hart en vaatstelsel! Je verbrandt calorieen en het helpt je je gewicht op peil te houden. Door regelmatig te wandelen stimuleer je je stofwisseling en verbeter je je algehele conditie.

Als lid van het Sterk&Flexy yoga50+ platform heb je toegang tot een breed scala aan yogalessen en krachtsessies die je helpen bij het opbouwen van spiermassa, het versterken van je lichaam en het behouden van een gezond gewicht.

Je vindt verschillende yogastijlen en verschillende intensiteitsniveaus en tijdsduur zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou en jouw behoeftes en doelen past op dat moment. Je bent niet afhankelijk van een lesrooster van een yogaschool en je rolt gewoon thuis je matje uit.

Yoga voor vijftiigplus online thuis

Behoud van spiermassa en stabiliteit

Naarmate we ouder worden neemt onze spiermassa vaak af en sneller dan je denkt. Dan kan stabiliteit nog een uitdaging worden. Wandelen is uitstekend om je benen en bilspieren te versterken, maar voor je algehele balans en kracht is het zeker ook belangrijk om aan krachttraining te doen. Op mijn yoga platform voor vijftigplussers staan ook krachtsessies gericht op het opbouwen van spiermassa en versterken van je kern. De oefeningen zijn eenvoudig thuis uit te voeren met gewichtjes of bijvoorbeeld flesjes water. Werkt prima! En is niet te zwaar. Door regelmatig yoga-oefeningen te doen, werk je aan je algehele spierkracht en verbeter je je balans en stabiliteit, waardoor je blessures kunt voorkomen en dagelijkse activiteiten met gemak kunt uitvoeren.

Renée Stroo yoga voor vijftigplussers lesontwerp

Flexibiliteit en mobiliteit

Wandelen houdt je lichaam in beweging, maar yoga voegt een extra dimensie toe door te werken aan flexibiliteit en mobiliteit. Op het Sterk&Flexy Yoga50+ platform vind je yogalessen van verschillende lengtes en intensiteitsniveaus, zodat je altijd de juiste oefeningen kunt vinden die bij jouw behoeften passen. En dat kan ook gewoon steeds verschillen. De ene dag is de andere niet. Accepteer het als je fysieke belastbaarheid een tijdje wat minder is. Maar door regelmatig yoga te beoefenen, merk je dat je spieren soepeler worden, je gewrichten beter bewegen en je algemene flexibiliteit verbetert. Dit kan je helpen blessures te voorkomen tijdens het wandelen en je lichaam in een optimale staat te houden. Het vergroot ook je uithoudingsvermogen en je lichaamsbewustzijn, dat laatste helpt natuurlijk mee aan het behoud van je beweeglijkheid.

Wandelen op de heide

Versterking van lichaam en geest

Met wandelen en yoga vergroot je jouw fysieke en mentale veerkracht. Wandelen en yoga vullen elkaar dus aan en dragen bij aan een gezonde geestelijke gesteldheid. Wie wil dat nou niet?! Wandelen is buiten en ik kan daar echt van genieten, lekker in de natuur kan ook rustgevend zijn, stress verminderend (als je tenminste je telefoon niet gebruikt) en het verbetert je humeur. Daar zijn ze thuis ook blij mee dus zo doe je anderen ook een plezier als je zegt dat je even een ommetje gaat maken. Soms kan het ook heel fijn zijn als je niet uit een moeilijk gesprek of een lastige klus op je werk komt om gewoon maar wat te gaan lopen.

Ook yoga kan helpen bij het verminderen van spanningen en meer harmonie brengen tussen lichaam en geest. En zowel wandelen als yoga kun je zo relaxed houden als je zelf wilt. Je hoeft niet snel te wandelen en selectie yoga daar doen we op het yogaplatform voor vijftigplussers niet aan!

Wandelen en relaxen

Variatie en maatwerk

Een van de grootste voordelen van het Sterk&Flexy Yoga50+ platform is de diversiteit aan yogalessen en krachtsessies die allemaal tot je beschikking staan.  Of je nu een beginner bent, al enige ervaring hebt of een gevorderde yogi bent, er is voor ieder wat wils. Je kunt de lengte en intensiteit van de lessen aanpassen aan jouw voorkeur en fysieke mogelijkheden. van het moment! Dit stelt je in staat om je wandelroutine af te wisselen met yoga-oefeningen die je specifieke behoeften en doelen ondersteunen. Je krijgt ook elke week een motivatie mail met een nieuwe veerkrachtyoga in je mailbox. Deze les duurt 45 minuten en is inclusief 10 minuten eindontspanning. Ook doen we dan vaak een lichaamsscan, zo word je je ook meer bewust van je lichaam en leer je steeds beter voelen hoe het met je gaat.

Het combineren van wandelen met een lidmaatschap van Sterk&Flexy Yoga50+ is een slimme keuze voor vijftigplussers die actief willen blijven en hun algehele welzijn willen bevorderen. De combinatie van beide activiteiten zorgt voor een gebalanceerde aanpak van fysieke gezondheid, flexibiliteit, stabiliteit en geestelijk welbevinden. Dus waar wacht je nog op? Houd je yogamat en wandelschoenen altijd paraat! Niet met je schoenen op je mat natuurlijk! Overigens met lekker weer kan je yoga ook eens buiten doen. Dat is echt een bijzondere ervaring!

Sterk & Flexy yoga 50+

Stijf, stram, niet meer zo soepel, beetje vermoeid en je wil wel graag wat meer bewegen en meer ontspanning en dus sterkere spieren!

Word ook lid van het platform: Sterk & Flexy yoga voor vijftigplussers

Yoga en krachttraining!

Veerkrachtyoga!
GRATIS

Lekkere yoga incl 10 min ontspanning!

Check je mail en leg je matje klaar!

Pin It on Pinterest