fbpx

Over mij

Renée Stroo

Renée Stroo

Waarom yin en yang?

Het oefenen met gewichten maakt je spieren en dus je lichaam sterk en de yoga zorgt voor flexibiliteit van lichaam en geest maar ook voor een groter uithoudingsvermogen en dus een betere conditie.

In die tijd dat ik voelde dat ik veel te veel yang deed was ik ook maar aan het rennen. Ook al woonde ik toen op een tropisch eiland. Daar kun je ook gewoon hard werken hoor. Ik zeilde graag op de catamaran maar dat moest vooral snel en spannend. En omdat ik ook bijna in de sportschool woonde ging ik ook meedoen aan de miss fitness verkiezingen. Ik vond alles leuk.

Miss Fitness

De beker die ik won heb ik nog steeds en deze herinnert mij aan een superleuke tijd maar zegt me ook dat niet alles een competitie hoeft te zijn.
Ik ben toen begonnen met ashtanga yoga, een opleiding bestond nog niet maar je leerde in de traditie van Pathabi Jois en David Swanson, waar je toen gewoon heen kon gaan en  hij deed voor hoe je yoga door moest geven. Ik begon al snel met les geven en dat veranderde steeds meer in vinyasa yoga, ik gaf daar ook meer en meer mijn eigen vorm aan. Jaren later heb ik bij de FatYogis de functional  yin yoga opleiding gedaan. Dus ik geef inmiddels ook yin yoga en combineer deze twee vormen in yin yang lessen. Want ontspanning bestaat niet zonder spanning. De functional yoga is een belangrijke basis voor mij. Ik ga er vanuit dat we van binnen net zo verschillend zijn als van buiten.

Yoga, dat gun ik jou ook in je leven. Omdat jij je ook goed mag voelen.

Mijn naam is Renée Stroo en yoga is in mijn leven geslopen. En is eigenlijk gewoon hoe ik wil leven. Weet ik nu.
Eerst wist ik het niet maar het was een gevoel. Ik deed en was te veel alleen maar yang. Altijd bezig, en met een lekker tempo. Je kent het misschien wel. Maar dat is lang geleden hoor. Elke dag naar de sportschool dat doe ik nu niet meer en ik wissel de sportschool af met yoga! Hoe fijn is dat?!

Actief en passief

Heel fijn dus omdat alleen maar yang, zie dat maar als het actieve, ook niet goed is. We zijn toch vaak op zoek naar een beetje meer balans. En dat is niet een constante maar ook een beweging. Je voegt wat meer yin, het passieve, toe in je leven om beter in staat te zijn om met dat vaak drukke leven om te gaan.
En de combinatie van allebei doen houdt je zowel sterk als flexibel heb ik ontdekt. En dat gaat niet alleen over je lijf maar ook over je hoofd, of beter gezegd wat er zich in je hoofd af speelt.
Omdat ik al sinds mijn negentiende in de sportschool kom heb ik heel veel ervaring met fitness en krachttraining en doordat ik er later yoga aan toevoegde weet ik hoe fijn het is om te combineren.

Renée Stroo miss fitness Bonaire

Blog

Beginnen met een kleine verbetering
Beginnen met een kleine verbetering

Klein beginnen Ik denk vaak na over hoe je met kleine stapjes ergens kunt komen. Dat ook de kleine stappen die je zet onderdeel zijn van het proces, het proces dat leidt tot een resultaat. Het proces vind ik eigenlijk ook belangrijker. Als in de weg is de bestemming....

Lees meer
Beter opstaan!
Beter opstaan!

Naar de film Laatst ving ik dus een gesprek op tussen twee mensen waarvan ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan zeggen dat ze ongeveer van mijn leeftijd waren. Dat wil zeggen, vijftigplussers! Het ging over de bioscoop. Leuk. Ik dacht even opvangen of...

Lees meer

Get In Touch

bellen mag ook

06-43230805

Veerkrachtyoga!
GRATIS

in 3 kwartier weer soepel en uitgerust!

Check je mail en leg je matje klaar!

Pin It on Pinterest