Over mij

Renée Stroo

Renée Stroo

Waarom yin en yang?

Het oefenen met gewichten maakt je spieren en dus je lichaam sterk en de yoga zorgt voor flexibiliteit van lichaam en geest maar ook voor een groter uithoudingsvermogen en dus een betere conditie.

In die tijd dat ik voelde dat ik veel te veel yang deed was ik ook maar aan het rennen. Ook al woonde ik toen op een tropisch eiland. Daar kun je ook gewoon hard werken hoor. Ik zeilde graag op de catamaran maar dat moest vooral snel en spannend. En omdat ik ook bijna in de sportschool woonde ging ik ook meedoen aan de miss fitness verkiezingen. Ik vond alles leuk.

Miss Fitness

De beker die ik won heb ik nog steeds en deze herinnert mij aan een superleuke tijd maar zegt me ook dat niet alles een competitie hoeft te zijn.
Ik ben toen begonnen met ashtanga yoga, een opleiding bestond nog niet maar je leerde in de traditie van Pathabi Jois en David Swanson, waar je toen gewoon heen kon gaan en  hij deed voor hoe je yoga door moest geven. Ik begon al snel met les geven en dat veranderde steeds meer in vinyasa yoga, ik gaf daar ook meer en meer mijn eigen vorm aan. Jaren later heb ik bij de FatYogis de functional  yin yoga opleiding gedaan. Dus ik geef inmiddels ook yin yoga en combineer deze twee vormen in yin yang lessen. Want ontspanning bestaat niet zonder spanning. De functional yoga is een belangrijke basis voor mij. Ik ga er vanuit dat we van binnen net zo verschillend zijn als van buiten.

Yoga, dat gun ik jou ook in je leven. Omdat jij je ook goed mag voelen.

Mijn naam is Renée Stroo en yoga is in mijn leven geslopen. En is eigenlijk gewoon hoe ik wil leven. Weet ik nu.
Eerst wist ik het niet maar het was een gevoel. Ik deed en was te veel alleen maar yang. Altijd bezig, en met een lekker tempo. Je kent het misschien wel. Maar dat is lang geleden hoor. Elke dag naar de sportschool dat doe ik nu niet meer en ik wissel de sportschool af met yoga! Hoe fijn is dat?!

Actief en passief

Heel fijn dus omdat alleen maar yang, zie dat maar als het actieve, ook niet goed is. We zijn toch vaak op zoek naar een beetje meer balans. En dat is niet een constante maar ook een beweging. Je voegt wat meer yin, het passieve, toe in je leven om beter in staat te zijn om met dat vaak drukke leven om te gaan.
En de combinatie van allebei doen houdt je zowel sterk als flexibel heb ik ontdekt. En dat gaat niet alleen over je lijf maar ook over je hoofd, of beter gezegd wat er zich in je hoofd af speelt.
Omdat ik al sinds mijn negentiende in de sportschool kom heb ik heel veel ervaring met fitness en krachttraining en doordat ik er later yoga aan toevoegde weet ik hoe fijn het is om te combineren.

Renée Stroo miss fitness Bonaire

Blog

Aan de wandel en yoga
Aan de wandel en yoga

Wandelen en Sterk&Flexy yoga 50plus Als vijftigplusser weten we dat het niet alleen belangrijk maar ook fijn is om actief te blijven en te investeren in een gezonde levensstijl. Wandelen en yoga zijn dus twee activiteiten die daar apart al aan bijdragen maar ik...

Lees meer
Hoe bedenk ik mijn yogalessen
Hoe bedenk ik mijn yogalessen

Hoe ik een yogales bedenk Ik teken mijn lessen altijd uit. Dat vind ik fijn, het nadenken over de volgorde van mijn les en misschien een beetje rond een thema of naar een bepaalde houding toewerken. Dat laatste komt eigenlijk meer in vinyasalessen voor dan neem ik een...

Lees meer
Vijftigplus en stijfheid
Vijftigplus en stijfheid

Na je vijftigste Tja we zijn geen 18 meer en ook geen 48. Naarmate we ouder worden gaan we ook meer lichamelijke ongemakken ervaren. Het is nu eenmaal zou. En als vijftigplusser kan het soms voelen of je stijfheid en die pijntjes in je lichaam er altijd zullen zijn....

Lees meer

Get In Touch

bellen mag ook

06-43230805

Pin It on Pinterest