fbpx

Actief en mobiel blijven

Naarmate we ouder worden neemt onze spiermassa af en vermindert de spierkracht. Het risico op blessures en zelfs vallen met letsel als gevolg neemt toe. Dit komt doordat de mobiliteit vermindert en je kan je onzekerder gaan voelen over je lichaam. Door je spieren te trainen blijven ze sterk en zo voel je je vanzelf steviger staan, letterlijk want je verbetert ook je houding en daar helpt de yoga nog meer bij. Zo kunnen ook sterke spieren ons helpen om nog lang lekker actief en mobiel te blijven naarmate we ouder worden.

Slechte ademhaling door werkstress

Algeheel welbevinden

Dit zorgt er dan ook weer voor dat je zo lang mogelijk onafhankelijk kunt blijven. Je gezondheid kan achteruit gaan en je kan afhankelijk worden van anderen voor je dagelijkse activiteiten. Door lekker aan die spieren te werken wordt boodschappen doen dan nog steeds geen hobby maar het gaat je in elk geval gemakkelijker af. En het gevoel van onafhankelijkheid versterkt je positieve humeur en is goed voor het algehele gevoel van welbevinden.

Zo zorgen sterke spieren niet allen voor een sterk lichaam maar ook voor een sterke geest. Het opbouwen van spiermassa verbetert de algehele gezondheid. Sterke spieren kunnen bijvoorbeeld ook helpen om de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen en de bloedsuikerspiegel beter te helpen reguleren.

Renée Stroo mediteren

Sterk & Flexy

En last but not least; spieren zijn heel belangrijk voor de bescherming van botten en gewrichten. Ikzelf ben mij daar ook zeer van bewust. Ik heb al op relatief jonge leeftijd artroseverschijnselen gekregen (zit in de familie) en door mijn spieren sterk te houden verminder ik de kans op blessures en gewrichtsproblemen.

Dus; het opbouwen en behouden van sterke spieren is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn naarmate we ouder worden.

Dat maakt het Sterk & Flexy yoga 50+ platform zo uniek! Je vindt er ook vele krachttrainingsoefeningen. Deze korte sets kun je zo zwaar maken als je zelf wilt. De oefeningen doe je met gewichtjes maar dat kan ook met bijvoorbeeld waterflesjes. Het aantal herhalingen bepaal je helemaal zelf. Net wat je wilt bereiken. Je kunt bijvoorbeeld veel herhalingen met lichte gewichtjes doen. En voor meer spieropbouw minder met zwaarder gewicht. Doe ze elke dag voor het opbouwen van een sterk spierkorset.

Sterk & Flexy yoga 50+

Stijf, stram, niet meer zo soepel, beetje vermoeid en je wil wel graag wat meer bewegen en meer ontspanning en dus sterkere spieren!

Word ook lid van het platform: Sterk & Flexy yoga voor vijftigplussers

NU TIJDELIJK EEN PILOT VOOR EEN PILOT PRIJS!

Veerkrachtyoga!
GRATIS

in 3 kwartier weer soepel en uitgerust!

Check je mail en leg je matje klaar!

Pin It on Pinterest