fbpx

Thuis yoga doen kan jij ook!

Het is toch een argument wat ik vaak hoor; thuis online yoga doen is niets voor mij en het gaat mij echt niet lukken om thuis op mijn mat yoga te doen. Maar je zal versteld staan waar je toe in staat bent. Dat is trouwens altijd zo.

Net de proefles gedaan, echt heerlijk. Je was goed te verstaan, rust

in de kamer, heel fijn. En op een moment zelf te kiezen, ook prettig.

-Silvia

Thuis yoga doen heeft heel erg veel voordelen, het geeft je natuurlijk de gelegenheid om je eigen schema te bepalen wat prettig is met een volle agenda.

Het is echt een luxe om je eigen planning te kunnen maken. Om je daarin wat te ondersteunen krijg je als lid van het Sterk&Flexy 50+ platform van mij elke maandagochtend een mail met daarin ook een nieuwe veerkrachtles. Die kun je dan direct voor de komende week inplannen. Het is fijn dat je geen rekening hoeft te houden met de lestijden van een yogaschool. Je doet yoga precies wanneer het jou uitkomt.

En dus waar het jou uitkomt. In de rust en intimiteit van een door jou zelfgekozen plek. Je hoeft daarbij ook geen rekening te houden met anderen en de ruimte is geheel voor jou. Misschien vindt je het daardoor ook makkelijker om de aandacht echt bij jezelf te houden en meer te genieten van het moment en de yoga zelf. Wellicht beweeg je je daardoor ook vrijer en blijf je gemakkelijker binnen je eigen grenzen wanneer je geen behoefte hebt aan uitdaging. Want ik zeg altijd; niet elke dag is een geschikte dag om je grenzen te verkennen.

En dan, na de yoga en de eindontspanning kun je lekker in alle rust een kop thee drinken of misschien wel meteen naar bed. Je hoeft in elk geval niet meer de reis naar huis te maken!

Wat nog een leuk voordeel is; je kunt de online yoga ook buiten doen! Je neemt je laptop of telefoon gewoon mee naar een fijne plek in de natuur, in je achtertuin, op het strand of als je op vakantie bent voor de tent of op het plaatsje bij je appartement. Heerlijk! Als je de kans hebt; doe eens buiten yoga.

Renee Stroo yoga voor vijftigplus buitenyoga

Overwin je uitdagingen

Natuurlijk kan ik mij zo voorstellen dat er verschillende tegenwerpingen zijn die je misschien hebt als het om thuis yoga doen gaat. Een aantal uitdagingen die ik veel hoor wil ik hier bespreken en je helpen deze te overwinnen als je ze ook ervaart.

  • Gebrek aan motivatie. Tja poeh… Jezelf motiveren is niet altijd makkelijk! Begin klein en start met korte yogasessies. Kies bijvoorbeeld de kwartiertjes yinyoga op het Sterk&Flexy 50+ platform. Je kan dan beter 2 keer in de week een korte sessie doen waar je je goed bij voelt dan een langere yogales die schier eindeloos lijkt te duren voor je. En luister vooral naar je lichaam. Als je je niet gemotiveerd voelt voor een dynamische, yang yogales doe dan vooral een lekkere rustige yogales. Yoga is ook bedoeld om je lichaam te respecteren. Dus bouw in kleine, passende stapjes naar een regelmaat toe. Ook een kleine routine is een routine!

 

  • Afleidingen: je telefoon erbij! Echt ik verbied je natuurlijk niets. Maar ik heb het een keer in een van mijn yinlessen gehad. Iemand die het kennelijk zo saai vond, drie minuten in een houding dat ze in childpose haar arm uitstrekte en haar telefoon onder zich trok zodat ze toch nog wat te doen had. Maar ook als je thuis yoga doet, ik herken dat! Dan zie je ineens dat je eigenlijk moet stofzuigen, ramenlappen of opruimen. De post valt op de mat en de wasmachine fluit een vrolijk deuntje omdat de was klaar is. Afleiding genoeg. Maar er is toch niets wat niet een uurtje kan wachten?! Oftewel; er is niets dat geen uurtje kan wachten. Alles wat gedaan zou moeten worden kan even worden uitgesteld omdat er niets zo dringend is dat het niet kan wachten. Met andere woorden, er is altijd tijd om even rustig adem te halen!

 

Renee Stroo thuis yoga plannen
  • Gebrek aan discipline. Dat vind ik een lastige hoor. Want je hoeft ook niet te streng te zijn voor je zelf! Maar als thuisyoga nieuw voor je is kan het lastig zijn om een routine op te bouwen. Dus wederom, begin met kleine stapjes en het kan een goed idee zijn om een vast tijdstip voor je wekelijkse sessie(s) in te plannen. En je daaraan te houden. Een schema is fijn maar bied je ook de mogelijkheid tot flexibiliteit. Onverwachts een zieke thuis of andere werktijden kunnen roet in het eten te gooien maar probeer je planning te plooien en niet de yoga te laten schieten. Wat ook kan helpen is Samen Sterk&FLexy! Je wordt samen met iemand lid van het Sterk&Flexy 50+ platform, krijgt €50 korting en spreekt samen af wanneer je een les doet en appt elkaar bijvoorbeeld ter herinnering en motivatie en eventueel achteraf om te vragen hoe het ging. (mail mij als je dit wat lijkt! info@reneestroo.nl)

 

  • De techniek! Oh wat een obstakel kan dat zijn in je hoofd Een online yogaplatform klinkt jou misschien als een onoverkomelijk en intimiderend geheel in de oren. Maar niets is minder waar. Het Sterk&Flexy 50+ platform wordt door leden als heel gebruiksvriendelijke ervaren en ik beantwoord alle vragen altijd persoonlijk mocht je er even niet uitkomen! Zodat je weet dat er ten allen tijde ondersteuning is om jou je op je gemak te laten voelen.

 

  • En dan deze: gebrek aan ruimte. Vind ik dus geen argument. Je hebt gewoon echt plek voor een yogamat en als je daarop gaat liggen ruimte erom heen voor je armen en benen. Je hoeft dus geen yogastudio aan huis te hebben of een aparte kamer om thuis online yoga te kunnen doen. En als je er iets voor moet verschuiven, zorg dan dat dat gemakkelijk gaat en zie dat als het ritueel om je voor te bereiden op de yoga.

Prettig platform, het werkt goed allemaal Genoeg keuze in lessen. Duidelijke instructies. Vriendelijke prijs. Enthousiaste docente!

-Minou van Ek

Renee Stroo yoga vijftig plus thuis yoga

En tijd kun je maken!

Denk hieraan:

Een kwartier spelletjes spelen op je telefoon? –>Nog 1 keer winnen

Een half uur facebook: –> nog een paar berichtjes

Drie kwartier een aflevering van je favoriete serie kijken? –>Nog eentje dan

Een uur nadat de wekker afgelopen is in bed blijven liggen? –>Nog een keer omdraaien.

Twee uur doelloos scrollen? Tja….

 It’s all perspective!

Van kleine stapjes naar een routine

Ik zeg het dus nog maar eens; het opbouwen van een yogaroutine thuis begint met kleine, haalbare stappen. Houd het comfortabel voor jezelf

Begin met korte yogasessies en meditatiemomenten

Kies een vast tijdstip (bekijk dit aan het begin van de week of aan het begin van je dag)

Zet een timer of spreek af met een vriend, vriendin, familielid, buur…

Voeg geleidelijk toe ( een keer een wat langere yogales of 2 in plaats van 1 keer per week)

Vergeet niet om je zelf te danken voor de tijd die je je op je mat hebt gegund!

Renée Stroo vijftigplus tijd voor yoga

Yoga in je dagelijkse leven

Je leest en hoort het veel; yoga is niet alleen maar wat bewegen. Het is ook een levensstijl.

Door yoga in je dagelijks leven te integreren kun je je veerkrachtiger en meer in balans voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het Sterk&Flexy 50+ platform is specifiek ontworpen om vijftigplussers te helpen flexibel en sterk te blijven wat van invloed is op elk aspect van je leven. Je vindt er naast yogalessen, meditaties maar ook krachtsessies om je spiermassa te behouden. Om je te helpen gezond ouder te worden. En het gaat niet alleen om de yogamat het gaat om het creëren en behouden van een duurzame leefstijl. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je heus niet af en toe minder gezonde keuzes mag maken, juist niet. Genieten is belangrijk maar uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon lekker in je vel zitten en zowel geestelijk als mentaal veerkrachtig blijven.

Kortom thuis yoga doen met het Sterk&Flexy 50+ platform biedt je de vrijheid om op jouw voorwaarden te bewegen en te groeien (de gewenste kant op 😉) Met geduld en toewijding kun je een gezonde en passende routine creëren die niet alleen je fysieke welzijn dus verbetert maar ook een positieve invloed heeft op je geestelijke gesteldheid.

Ben je al lid dan hoop ik dat je wat hebt aan de tips om je routine op te bouwen en te behouden. Ben je nog geen lid? Je kan vandaag nog beginnen met een GRATIS proefles!

 

Rol die mat maar uit!

Sterk & Flexy yoga 50+

Stijf, stram, niet meer zo soepel, beetje vermoeid en je wil wel graag wat meer bewegen en meer ontspanning en dus sterkere spieren!

Word ook lid van het platform: Sterk & Flexy yoga voor vijftigplussers

Yoga en krachttraining!

Veerkrachtyoga!
GRATIS

in 3 kwartier weer soepel en uitgerust!

Check je mail en leg je matje klaar!

Pin It on Pinterest