fbpx

Verbeter je mentale en fysieke veerkracht

In ons dagelijks leven hebben we best wel eens te maken met verschillende fysieke ongemakken, zoals stijfheid, gevoelige gewrichten en een gebrek aan spierkracht. Dat je ‘s morgens opstaat en je zo stijf voelt. Wat mij dan vaak helpt is gewoon een wandeling gaan maken. En ja het hebben van een hond helpt daar wel bij. Maar ik denk dat als de doorbloeding weer meer opgang is dat dat je gewoon wat flexibeler maakt. En als je je minder stijf voelt kan je ook weer meer aan.

Slechte ademhaling door werkstress

Ochtend yoga

Je kan natuurlijk heel goed in de ochtend wat yoga gaan doen. En het hoeft echt niet meteen een uur op de mat te zijn. Dan wordt het waarschijnlijk weer lastig om er tijd voor vrij te maken.

Ik heb bijvoorbeeld op het Sterk&Flexy yoga50+ platform ook kortere flow en yin sessies staan. Lekker om je lichaam in de ochtend een beetje op gang te helpen. Je spieren wat rekken en de gewrichten mobiliseren. Ideaal rustig starten voor ons vijftigplussers.

 

Yin yoga kan bijvoorbeeld helpen om spieren en gewrichten te versterken en soepeler te maken, waardoor stijfheid wordt verminderd en de mobiliteit wordt verbeterd. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die vaak lang achter elkaar zitten of staan, of die bijvoorbeeld veel sporten en daardoor extra belasting op hun gewrichten hebben.

Renée Stroo mediteren

Uithoudingsvermogen

Krachttraining en dynamische yoga kunnen daarentegen helpen om spieren krachtiger te maken en ons uithoudingsvermogen te verbeteren. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die merken dat ze snel vermoeid raken of niet zo’n goede conditie hebben. Door regelmatig aan krachttraining te doen, kun je bovendien sneller herstellen na bijvoorbeeld een wandeltocht en meer stabiliteit in je lichaam krijgen. Voor vijftigplussers extra belangrijk om hun lichaam sterk te houden. Zo kun je nog heel veel jaren lekker met alles mee blijven doen.

Ook onze slaap en ontspanning kunnen een belangrijke rol spelen in ons dagelijks welzijn. Door yoga te combineren met focus op ademhaling en ontspanning, kunnen we onze nachtrust verbeteren en uitgeruster wakker worden. Dit kan ons helpen om beter in slaap te vallen en ons te concentreren gedurende de dag.

Wisselwerking

Zo blijft je lijf onlosmakelijk met je hoofd verbonden en andersom. Is ook wel de bedoeling natuurlijk. Mens sana in corpore sano dat wisten de Romeinen ook al. En vast ook van dat hoofd en het lijf want een hoofd afhakken hadden ze geen enkele moeite mee. Laten wij dan voor beiden goed zorgen zodat we ons in het geheel nog heel lang gezond mogen voelen.

Sterk & Flexy yoga 50+

Stijf, stram, niet meer zo soepel, beetje vermoeid en je wil wel graag wat meer bewegen en meer ontspanning en dus sterkere spieren!

Word ook lid van het platform: Sterk & Flexy yoga voor vijftigplussers

Yoga en krachttraining!

Veerkrachtyoga!
GRATIS

in 3 kwartier weer soepel en uitgerust!

Check je mail en leg je matje klaar!

Pin It on Pinterest