fbpx

Herfst

De herfst, bij uitstek het seizoen om wat contemplatief weer wat meer bij je zelf te komen. Het vele buiten zijn in de zomer, genieten van zonlicht en warmte en luchtige kleding is voorbij.
De koudere temperaturen vragen om omhulling. Lekker weer om warme truien en dikke sokken aan te trekken.

De gordijnen te sluiten als het eind van de middag al snel donker wordt. Wanneer dan ook nog de regen tegen de ruiten striemt en je hoeft echt nergens meer heen dan kan het heerlijk zijn om naar binnen te keren. Niet alleen binnen in je huis maar ook binnen in je zelf.

Misschien lukt het je om wat vaker met een boek in een stoel te gaan zitten. Kop thee erbij.

Een beetje mijmeren en wat voor je uit staren… Nadenken over hoe het met je gaat, voelen hoe het met je gaat.

Best lastig!

Herfst paddenstoel

Gespannen

Zeker als je veel stress ervaart op je werk of door je werk. Of dat er andere spanningen zijn. Dat je elke ochtend opstaat met het gevoel al een hele marathon te hebben gelopen. Weinig energie meer in de middag hebt of dat je continu snel geïrriteerd bent en je opgejaagd voelt. Steeds gespannenheid ervaart.

Dan is het ook moeilijk om in het moment te zijn en te genieten. Daar heb je ook rust in jezelf voor nodig. Dan kun je misschien pas wat los gaan laten. En hoe minder dat lukt, hoe meer het weer spanning geeft en dat wordt steeds lastiger te doorbreken.

Yoga belachelijk moeilijke houding

Voeten in je nek

Zelf vind ik dat ik sinds ik aan yoga doe wat handvatten heb gekregen om rust bij mezelf te vinden.

Dat kan ook gewoon door hele zachte, toegankelijke houdingen waarbij je de focus legt op de ademhaling en vervolgens steeds meer wat probeert te ontspannen.

Misschien heb je het idee dat yoga betekent dat je de hele tijd allemaal lenige dingen met je lijf moet doen. Met je neus naar je knieën, je handen tussen je schouderbladen of erger nog je voet in je nek.

Dat is helemaal niet zo!

 

Yin yoga

En zeker niet bij yin yoga. Yin yoga is bij uitstek geschikt om rust in je lijf en je hoofd te vinden. Het helpt je ook om je lichaamsbewustzijn te vergroten zodat je weer meer contact krijgt met je lijf, niet door ingewikkelde houdingen maar door ervaren en navoelen. Natuurlijk zijn is dynamische yoga asana ook super fijn! Maar als je vooral rust en ontspanning wilt ervaren. Ga dan eens naar een fijne yin les bij jou in de buurt.

Sunday Retret XL yin yoga and soundhealing

Sunday Retreat

En misschien is elke week yoga doen niets voor jou dan kun je bijvoorbeeld wel een keertje meedoen met onze Sunday Retreat. Even er helemaal tussenuit, fysiek ontspannen en mentale rust.

Je lichaam tot rust brengen en je laten meeslepen door de klanken van de handpan. Diepe ontspanning, loslaten. Niets moeten bereiken gewoon erbij zijn en lekker even nagenieten met een kopje thee en snacks

Wel echt een cadeau aan je zelf! Of misschien ook aan iemand anders…

Reserveer je matje

Veerkrachtyoga!
GRATIS

in 3 kwartier weer soepel en uitgerust!

Check je mail en leg je matje klaar!

Pin It on Pinterest