fbpx

Pijn

De laatste maanden kreeg ik steeds meer pijn. En steeds vaker vroeg ik mij af hoe ik de pijn in mijn lijf voor mezelf nog kon verantwoorden. Dat ik yoga geef maakte het er niet makkelijker op.

Ik was en ben er natuurlijk van overtuigd dat yoga goed is voor je lichaam. Maar nu ging het mij niet meer helpen. Een MRI gaf duidelijkheid. En nog wilde ik geen pijnstillende injecties en al helemaal geen operatie.

Ik ging door. Probeerde rekening te houden met het trauma in mijn rug. Verschoven wervels (L4 en L5), scoliose, stenose, klem zittende zenuw.

Maar heel verstandig stopte ik met de sportschool en met hardlopen. En steeds vaker moest ik mij in het dagelijks leven aanpassen. Leven met pijn. Pijn die steeds erger werd. Het kostte me bergen energie.

Uitwendige therapie en bewegingstherapie en yoga dus gingen mij niet meer helpen. Ik ging over stag en koos voor een injectie. Die hielp niet! Nog een injectie ook niet en ik baalde van de corticosteroïden die in mijn lijf werden ingespoten. 

Operatie

Uiteindelijk was een operatie door de neurochirurg onvermijdelijk. En nu ben ik daar dus van aan het herstellen. Of eigenlijk; revalideren!

Ik geef geen yoga en zal dat voorlopig ook niet kunnen doen. Want ik moet veel rekening houden met alleen mijn eigen lijf. En dat doe ik!

Maar ik vind het een hele uitdaging! Regelmatig ga ik even liggen met mijn rug plat, knieën gebogen en voeten plat op de grond. In de yogalessen gebruik ik deze houding vaak als ontspanning voor de rug. En het voelt ook echt heel fijn.

Rust

Uiteindelijk was een operatie door de neurochirurg onvermijdelijk. En nu ben ik daar dus van aan het herstellen. Of eigenlijk; revalideren!

Ik geef geen yoga en zal dat voorlopig ook niet kunnen doen. Want ik moet veel rekening houden met alleen mijn eigen lijf. En dat doe ik!

Maar ik vind het een hele uitdaging! Regelmatig ga ik even liggen met mijn rug plat, knieën gebogen en voeten plat op de grond. In de yogalessen gebruik ik deze houding vaak als ontspanning voor de rug. En het voelt ook echt heel fijn.

Veerkrachtyoga!
GRATIS

in 3 kwartier weer soepel en uitgerust!

Check je mail en leg je matje klaar!

Pin It on Pinterest